in ,

“La naiba, arbitre! A fost tare!” Cea mai stupida si, totodata, rapida eliminare din fotbal

Numele lui Lee Todd nu-ti spune nimic. Nu-l gasesti in fotbalul profesionist, dar, probabil, este cel mai celebru jucator amator din istorie! Detine un record greu de egalat – a fost eliminat dupa doua secunde de la startul unui meci!

“Sportbible” prezinta povestea fabuloasa a unui moment bizar in fotbal: in 2000, in timpul jocului dintre Cross Farm Park Celtic si Taunton East Reach Wanderers, arbitrul Peter Kearle l-a trimis la vestiar pe Todd pentru ca a auzit injuratura “La naiba, arbitre! A fost tare!”.

La 20 de ani de la acel moment, Lee Todd a povestit:

“Am crezut ca e o gluma, dar nu a fost asa. Am fost in afara terenului dupa doar doua secunde… pur si simplu nu mi-a venit sa cred”.  

Todd si-a amintit perfect incidentul socant: Peter Kearle le-a spus jucatorilor la mijlocul terenului ca nu accepta nicio insulta, apoi le-a cerut jucatorilor sa fie pregatiti de startul jocului.

“In timp ce a ajuns in dreptul meu, a suflat in fluier, dar a facut-o chiar in urechea mea! M-am aplecat, am mormait La naiba, arbitre! A fost tare! Si urmatorul lucru pe care l-am vazut a fost un cartonas rosu! I-am spus: Iti bati joc de mine?”Lee Todd

Sursa foto: PA

Incidentul a devenit celebru in Marea Britanie. Todd a fost cautat de jurnalisti mai ceva ca un jucator din Premier League! A fost amendat cu 27 de lire sterline si a primit o suspendare de 35 de zile pentru “limbaj urat si abuziv” de catre Comisia de Disciplina. A fost unica eliminare din cariera lui Todd!

In ciuda faptului ca gazdele au evoluat tot meciul in inferioritate numerica, echipa lui Todd s-a impus categoric: scor 11-2.  

“Rezultatul m-a enervat si mai mult, ca sa fiu sincer. A fost singura seara de sambata in care am stat pe bara in ultimele 12 luni!”Lee Todd

Todd mai are un regret: desi incidentul a avut o acoperire imensa in mass-media, Cartea Recordurilor a decis sa nu recunoasca acest record.

“Oamenii intreaba tot timpul daca recordul va fi doborat. Sincer, nu cred ca cineva poate face asta!” – Lee Todd

Scris de Ultima Faza

S-a detonat BOMBA la pariuri! Cel mai mare câștig din istoria României: peste 1,2 milioane de euro, cu numai 3 meciuri! Cum arată biletele

Cristiano Ronaldo, starul lui Juventus

La asta nu se gândea nimeni! Echipa surpriză la care a fost propus Cristiano Ronaldo: “Au nevoie de el acolo!”