in

Cristiano Ronaldo, de neoprit și la 35 de ani! Care este secretul lusitanului pentru o viață sănătoasă. Cele 15 sfaturi oferite de CR7

Cristiano Ronaldo continuă să zdrobească record după record, bornă după bornă, performanță după performanță.

Starul lusitan este exemplul perfect pentru celebra expresie “vârsta e doar un număr”. Pentru că Ronaldo nu mai este de mult timp un puști. Atacantul lui Juventus va împlini în curând 36 de ani, dar fizicul său spune altceva.

CR7 duce o viață dedicată complet sportului și urmează un program de antrenament, somn și alimentație foarte bine definit.

Iar rezultatele se pot vedea pe teren cu ochiul liber, chiar și din înaltul tribunei. Ronaldo a dezvăluit câteva secrete cu ajutorul cărora reușește să se mențină în top la această vârstă la care mulți fotbaliști sunt deja retrași.

CITESTE SI: Și răbdarea lui Cristiano Ronaldo are o limită! Latura sensibilă a starului portughez, despre care nu prea vorbește: “Uneori îmi vine să le zic să mă lase în pace!”

Iată cele 15 sfaturi oferite de Cristiano Ronaldo:

 1. Învață să-ți antrenezi atât mintea, cât și corpul. Puterea mentală este la fel de importantă precum cea fizică și te va ajuta să-ți atingi obiectivele.
 2. Fii disciplinat. Menține-te motivat. Rutina este cheia. Pentru mine, nu există nicio altă cale, trebuie să fiu strict.
 3. Stabilește-ti obiective. Te vor ajuta să fii concentrat și să muncești pentru ceva.
 4. Antrenamentul alături de un partener este o cale bună de a crește competitivitatea și pentru a te împinge mai departe. Dacă te antrenezi cu cineva de același nivel, atunci veți putea să vă ajutați reciproc să evoluați.
 5. Somnul este o parte foarte importantă pentru a obține maximum din antrenament. Mă culc și mă trezesc devreme înainte de meciuri. Somnul ajută musculatura să se recupereze, ceea ce e foarte important.
 6. Încălzirea facută bine te ajută să eviți accidentările. Dăm ture în jurul terenului, facem stretching și cardio. Asigură-te că faci ceva similar în antrenament, fie că vorbim de jogging la sală, alergare pe bandă sau că folosești bicicleta.
 7. Amestecă-le! Recomand să combini cardio și antrenamentul de forță pentru a te asigura că îți lucrezi tot corpul. Așa reușești să faci și antrenamentul mai interesant.
 8. Intensitatea ridicată este importantă pentru circulația sângelui. Noi facem multe sprinturi.
 9. Antrenamentele de cardio sunt cheia pentru a dobândi rezistență si putere, să rămâi în formă. Încearcă o jumătate de oră și crește de aici pe măsură ce ajungi mai puternic.
 10. Încearcă să faci exerciții oriunde. Abdomene în dormitor când te trezești sau când te culci. Dacă devine o rutină, nu o să mai renunți.
 11. Un antrenament bun trebuie combinat cu o dietă bună. Eu mănânc multă proteină, cu carbohidrați complecși, fructe și evit mâncarea cu zahăr. Îmi place peștele, iar la restaurant îmi place să comand o friptură cu salată.
 12. Asigură-te că ești hidratat. Apa este foarte importantă.
 13. Mănâncă regulat. Dacă te antrenezi regulat este important să ai energie constantă ca să îți poți alimenta corpul pentru performanță. Eu mănânc de obicei de 6 ori pe zi, mese mici.
 14. Mereu mă asigur că am muzică bună la îndemână. Te ajută să te motivezi și să dai maximum. Îmi place să ascult hip hop și raggaeton.
 15. Relaxează-te. Antrenamentele și pregătirea fizică sunt cele mai importante, dar un stil de viață relaxat te ajută să fii cea mai bună variantă a ta, fizic și mental. Eu îmi petrec timpul liber cu familia și prietenii care mă ajută să fiu într-o zona pozitivă mental și mă relaxează.

CITESTE SI: Echipa ideală a lui Cristiano Ronaldo! Cum arată cel mai bun prim “11” alcătuit din foști coechipieri ai starului purtughez

Cristiano Ronaldo, de la 1 la 750 de goluri! Primul l-a marcat pentru un roman, ultimul contra unui roman!

FCSB si Craiova l-au refuzat pe Dragusin, care a debutat in UCL, la Juve! De ce nu a ajuns la niciuna dintre ele

Scris de Ultima Faza

Și răbdarea lui Cristiano Ronaldo are o limită! Latura sensibilă a starului portughez, despre care nu prea vorbește: “Uneori îmi vine să le zic să mă lase în pace!”

“Cum arată echipa ta ideală?”. Legendarul Ronaldo Nazario a răspuns, iar alegerile sunt excepționale! Cristiano, marele absent din primul “11” de vis al brazilianului