in

34 de ani de la primul gol marcat de Hagi pentru Steaua in campionat

Sursa foto: Arhiva Personala Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi a debutat in tricoul Stelei in Supercupa Europei – 24 februarie 1987, 1-0 cu Dinamo Kiev. Hagi a fost marcatorul golului care i-a adus campioanei Romaniei cel de-al doilea trofeu international.

Desi a venit sa joace un singur meci pentru ”ros-albastri”, Hagi a mai evoluat in alte 126 de partide, pana s-a transferat la Real Madrid, in 1990.

CITESTE SI: I-a luat mingea cu forta lui Hagi! Iordanescu nu l-a lasat sa bata penalty!

Dupa golul de la Monte Carlo, Hagi a avut nevoie de 47 de zile pentru a inscrie pentru Steaua in Divizia A. S-au implinit 34 de ani de la prima reusita…

Divizia A, Sezonul 1986/87 – Etapa a 23-a (12 aprilie 1987)

Jiul Petrosani – Steaua 2-2

Goluri: G. Multescu ’15, B. Popescu ’80 / V. Piturca ’30, G. Hagi ’42

CITESTE SI: “I-am furat lui Hagi mingea dintre picioare, neregulamentar, dar arbitrul a fluierat finalul! Mi-a tras o palma pe ceafa si m-a facut egoist!”

Pana la golul de la Petrosani, Hagi ratase ocazia de a marca pentru clubul din Ghencea in jocurile de campionat cu FC Arges (meciul de debut – 8 martie 1987), Corvinul Hunedoara, Otelul Galati si Flacara Moreni.  Cu o etapa inainte sa sparga gheata, Hagi nu jucase in disputa dintre Steaua si fosta sa formatie, Sportul Studentesc, scor 4-0.

CITESTE SI: Hagi, istoria transferului ratat la AC Milan

”Corner executat, in minutul 42, de Boloni si Hagi reia cu capul, balonul strecurandu-se printre picioarele lui Boitor”Ziarul ”Sportul”

Scris de Ultima Faza

SIMULARE / Clasamentul final din Liga 1 in cazul in care rezultatele din sezonul normal se vor repeta in play-off

TOP 7 – Cele mai frumoase goluri marcate in sferturile de finala UEFA Champions League incepand cu 2009