in

“I-am furat lui Hagi mingea dintre picioare, neregulamentar, dar arbitrul a fluierat finalul! Mi-a tras o palma pe ceafa si m-a facut egoist!”

Derby-urile Steaua – Dinamo au avut mereu momente unice, tensiune, adrenalina si orgolii nemasurate. Sunt multe povesti nestiute din aceste meciuri. Bogdan Stelea a povestit un astfel de moment dintr-un meci Steaua – Dinamo, chiar contra lui Gica Hagi.

Am trait pe banca lui Dinamo cateva inclestari cu Steaua. Echipa din Ghencea ne-a luat prim-planul dupa ’86, desi le-am luat Cupa Romaniei imediat dupa finala de la Sevilla. Lucescu incepea sa schimbe “pistoanele”, dar mai era mult pana departe.

CITESTE SI “Arnold”, greu de depasit! Recordurile lui Stelea

Conjunctura m-a adus “in linia intai”. In decembrie 1987, era rezerva lui Moraru. Si tot atunci, in “Groapa”… derby de Romania! Teren greu, noroi cat cuprinde, frig, ceata si vizibilitate redusa, dar ritm sufocant, care sfida, intr-un fel, conditiile meteorologice si starea suprafetei de joc. In cea de-a doua repriza, Lacatus a scapat spre poarta noastra, dar “Tete” a sarit cu picioarele pe el, asa cum vezi azi in K1. Craciunescu i-a aratat “rosu”, taberele s-au incins, Lucescu si Iordanescu au sprintat pe teren. Incaierare, minute bune! Iar Craciunescu parca tragea cu mitraliera, pam-pam, alte trei eliminari, plus cinci “galbene”! Iti imaginezi Dinamo contra Steaua opt la opt in camp? De la noi a mai primit “rosu” Varga, iar Belodedici si Iovan l-au insotit la vestiare.

CITESTE SI: “Am alergat 20 de km de nebun pe strada cand ne-am calificat in ’94. Era frig, am inghetat la cat de transpirat eram”

“Hai, ti-a venit randul! Arata-mi ce poti”, mi-a spus nea Mircea si am fugit pe teren. A curs cu ocazii la ambele porti, dar momentul cheie a fost undeva prin minutul 89. Hagi a scapat singur spre poarta noastra, m-am repezit ca nebunul spre el. Am aplicat principiul “Pe aici nu se trece!”. A vrut sa ma faca din dribling, m-am aruncat la picioarele lui, ce mai, i-am furat mingea intr-un mod incorect. Eram in afara careului mare si i-am luat mingea cu mainile. Arbitrii pot avea o scuza… tusa nu se mai vedea de la noroi. In loc de lovitura libera… Craciunescu a fluierat finalul! In acele vremuri, pentru asa ceva, nu se dadea “rosu”, doar “galben”! A fost un 0-0 frumos, dar violent. Dar meciul de acum 30 de ani a insemnat pentru mine ca am valoare de Dinamo si, practic, m-a dus la statutul de titular in scurt timp.” a povestit Stelea pentru Eusunt12

CITESTE SI Cei trei romani care au dat gol si Barcelonei, si Realului!

Scris de Ultima Faza

“Daca ar exista zei in fotbal, Hagi ar fi unul dintre ei”

“M-am uitat in ochii arbitrului si i-am spus: Da penalty, daca nebunul asta a luat-o in brate!”