in

Maradona, primul zeu de la Barcelona care a ridicat “Bernabeul” in picioare!

Sursa foto: Libertad

Noile generatii de fani ai fotbalului asociaza termenul de “Geniu” la Barcelona cu Lionel Messi. Dar, inainte ca Messi sa vada lumina zilei, un alt argentinian a fost la moda in Spania – Diego Maradona!

Sursa foto: El Periodico

N-a jucat cel mai bun fotbal al sau, in cei doi ani petrecuti pe “Camp Nou” (1982 – 1984). Cu toate acestea, El Pibe D’Oro a ramas in istorie drept primul fotbalist din istoria clubului blaugrana aplaudat de fanii lui Real Madrid pe “Santiago Bernabeu”! Adica inaintea lui Ronaldinho si Andres Iniesta!

“Bernabeu” ’83: Diego Maradona si Juan Jose / Sursa foto: ABC

Ziua in care Maradona i-a ridiculizat pe “Los Blancos” cu un gol de vrajitor!

26 iunie 1983 – Finala Cupei Ligii Spaniei: Real Madrid – Barcelona 2-2

“Golul marcat Angliei, dupa ce am driblat mai mult de jumatate de echipa, este cel mai frumos din cariera mea. Al doilea, este cel inscris pentru Barcelona in poarta lui Real Madrid. Carrasco mi-a dat mingea la mijlocul terenului, am driblat portarul si l-am asteptat pe Juan Jose, pe care l-am lasat sa treaca. Si-a spart bilele de bara si eu am bagat-o in poarta. Apoi, ne-am intalnit pe teren si i-am cerut iertare. Mi-a zis: Du-te dracu’! M-a trimis in Iad, apoi mi-a spus sa mananc rahat!”Diego Maradona, pentru ziarul “Ole” (2010)

Maradona si trofeul Cupei Ligii Spaniei / Sursa foto: El Periodico

Scris de Ultima Faza

“Messi m-a facut sa spun: Gata, renunt la fotbal!” Comparatie intre starul Barcelonei si Cristiano Ronaldo

A incasat cel mai frumos gol din cariera si recunoaste: “Sunt in interiorul unei opera de arta datorita lui Maradona!”