in

A incasat cel mai frumos gol din cariera si recunoaste: “Sunt in interiorul unei opera de arta datorita lui Maradona!”

Nu era nevoie ca Diego Maradona sa se ridice la ceruri pentru ca Stefano Tacconi, legendarul portar de la Juventus, sa-si aminteasca de legenda lui Napoli!

“De 35 de ani am, neincetat, imaginea golului primit in meciul dintre Napoli si Juventus” – Stefano Tacconi, pentru agentia ANSA

Maradona si Stefano Tacconi / Sursa foto: ANSA

In Italia, golul marcat de Maradona in poarta “Batranei Doamne” a primit numele de “Lovitura divina”!

CITESTE SI: Nu doar Maradona, ci si George Best si Fidel Castro! Rebelii pleaca pe 25 noiembrie!

3 noiembrie 1985 – Serie A: Napoli – Juventus 1-0

Argentinianul a marcat un gol incredibil, avand atat de aproape zidul si poarta adversa! Probabil, doar Maradona ar fi putut inscrie acel gol. Maretia acelei lovituri l-a facut pe fostul portar italian sa creada ca a fost cel mai frumos gol primit in cariera sa.

CITESTE SI: INTERVIU EXCLUSIV / Lucescu: “A fost un geniu! Doar Maradona putea inventa explicatia – Mana lui Dumnezeu!”

“Sunt in interiorul unei opera de arta datorita lui Maradona! Multumita acestui gol, lumea isi va aminti de mine o suta de ani!”Stefano Tacconi, pentru Gazzetta dello Sport

“Lovitura divina” / Sursa foto: Getty Images

 Pentru Tacconi, moartea lui Maradona a venit in momentul potrivit! Italianul este convins ca argentinianul si-a trait viata din plin, asa cum si-a dorit-o.

“Cred ca asa a vrut sa moara! Cand cineva se duce la 100 de ani, nimeni nu mai face coada. El este etern”Stefano Tacconi, pentru Gazzetta dello Sport

Sursa foto: Getty Images

CITESTE SI: Maradona, primul zeu de la Barcelona care a ridicat “Bernabeul” in picioare!

Fostul portar de la Juventus considera ca Maradona, Pele si Michel Platini au fost cei mai mari fotbalisti din istorie. Cand a fost intrebat despre “mostenitorii” lui Maradona, Tacconi n-a avut nicio indoiala:

“Astazi ii avem pe Lionel Messi si Cristiano Ronaldo. Sunt marii campioni, dar ei joaca un fotbal de afaceri, in timp ce Maradona, Platini sau Falcao faceau un fotbal pentru spectatori”.

Maradona si Platini / Sursa foto: Guerin Sportivo

Scris de Ultima Faza

Maradona, primul zeu de la Barcelona care a ridicat “Bernabeul” in picioare!

Ziua in care Maradona a atacat Vaticanul: “Papa se ocupa de copiii saraci? Prietene, da jos tavanele de aur si vinde-le!”