in

Doar Guardiola si Lucescu mai puncteaza! TOPUL antrenorilor cu cele mai multe trofee cucerite

Sursa foto: Profimedia

25 aprilie 2021, ziua trofeelor! Manchester City a castigat Cupa Ligii Angliei, iar Dinamo Kiev a devenit campioana Ucrainei… Alte doua titluri pentru antrenorii Pep Guardiola, respectiv Mircea Lucescu.

Antrenorul roman a dat lovitura si cu echipa din Kiev, dupa opt trofee de campion castigate cu marea rivala Sahtior Donetsk, in perioada 2004 – 2016.  

CITESTE SI: 17 ani de cand a semnat cu “Diavolul”! Cum ar fi aratat Manchester United daca Cristiano Ronaldo nu pleca la Madrid?

In 42 de ani de activitate, Lucescu a ajuns la un total de 34 de trofee, fara a pune la socoteala titlurile reusite cu Brescia: castigarea Serie B si Cupa Anglo-Italiana. Guardiola a atins pragul de 30 de titluri cucerite cu Barcelona, Bayern Munchen si Manchester City!

CITESTE SI: Un roman, in cel mai important top al antrenorilor! A fost primul care a egalat recordul!

Interesant este ca ambii tehnicieni mai pot adauga trofee in palmares, in actualul sezon. Lucescu va juca finala Cupei Ucrainei, in timp ce antrenorul catalan nu poate scapa printre degete titlul in Premier League si, totodata, este in cursa pentru castigarea UEFA Champions League.

Sursa foto: BBC

Cine este cel mai de succes manager din istorie? In fruntea topului trofeelor castigate se afla Alex Ferguson. In 42 de ani de cariera, scotianul a strans 49 de cupe. Singura amenintare pentru fostul antrenor de la Manchester United ar putea veni chiar din partea lui Guardiola. Actualul tehnician de la City a acumulat acest impresionant numar de trofee in doar 13 ani de cariera, pana la varsta de 50 de ani!

CITESTE SI: Sezonul dezastrului. Real Madrid, locul al doilea in cinci competitii!

TOP 8 – Antrenorii cu cele mai multe trofee din istorie  

1.Alex Ferguson (Scotia) – 49

2.Mircea Lucescu (Romania) – 34

3.Pep Guardiola (Spania) – 30

4.Valeri Lobanovski (Ucraina) – 29

5-6.Luiz Felipe Scolari (Brazilia) – 26

5-6.Jock Stein (Scotia) – 26

7-8.Ottmar Hitzfeld (Germania) – 25

7-8.Jose Mourinho (Portugalia) – 25

Scris de Ultima Faza

Sindromul ”Stiinta” pentru CFR! Oltenii, zmei la Cluj, mielusei la Bucuresti

Ca-n ’84. TOP 4 Spania: trei puncte diferenta cu cinci etape inaintea finalului!