in

Sezonul dezastrului. Real Madrid, locul al doilea in cinci competitii!

Planeta tocmai a ratat un extra Clasico! Real Madrid a pierdut, scor 1-2, partida cu Athletic Bilbao, din semifinalele Supercupei Spaniei si a ratat, astfel, finala competitiei impotriva marii rivale, Barcelona. Un prim trofeu care i-a scapat printre degete echipei lui Zinedine Zidane. Iar in Primera Division, Real Madrid este in mare dezavantaj in fata concitadinei Atletico, lidera campionatului…

Se configureaza un sezon cu probleme pentru marea campioana a Spaniei. Dar, cu siguranta, nu poate fi mai rau ca in Editia 1982/83… Fabulos! In urma cu aproape 40 de ani, “Albii” au fost de cinci ori pe locul al doilea! In decurs de 183 de zile s-au ratat cinci trofee!

Primul trofeu ratat: Supercupa Spaniei

In 1982, Federatia spaniola de fotbal a introdus in calendarul competitional trofeul Supercupa Spaniei. Prima editie s-a disputat, in sistem tur-retur, intre campioana en-titre, Real Sociedad, si detinatoarea Cupei, Real Madrid.

Supercupa Spaniei

13 octombrie 1982 (Mansa tur): Real Madrid – Real Sociedad 1-0

28 decembrie 1982 (Mansa retur): Real Sociedad – Real Madrid 4-0

Astfel, echipa antrenata de legendarul Alfredo Di Stefano a ratat sansa castigarii primei editii din Supercupa Spaniei.

Al doilea trofeu ratat: Primera Division

Dupa ratarea primului obiectiv, Real Madrid a avut 59 de zile de cosmar in mai si iunie ’83. Marea lovitura a primit-o in campionatul Spaniei…

Inaintea ultimei runde din Primera Division, Real Madrid avea nevoie de victorie pe terenul Valenciei, pentru a nu depinde de rezultatul contracandidatei la trofeu. Si “Liliecii” erau condamnati sa castige jocul cu Real Madrid, pentru a se salva de la retrogradare.

1 mai 1983: Primera Division, Etapa a 34-a – Rezultate

Valencia – Real Madrid 1-0

Las Palmas – Athletic Bilbao 1-5

Clasament final:

1.Athletic Bilbao – 50 de puncte

2.Real Madrid – 49 de puncte

Al treilea trofeu ratat: Cupa Cupelor

Dupa zece zile de la dezastrul din Primera Division, Real Madrid a avut sansa reabilitarii in Europa. “Los Blancos” intalneau mica echipa scotiana Aberdeen, antrenata de inca necunoscutul Alex Ferguson. Totul a mers insa prost si in finala continentala. Aberdeen a castigat partida in prelungiri, in minutul 115!

11 mai 1983, Goteborg – Finala Cupei Cupelor:

Aberdeen – Real Madrid 2-1

Al patrulea trofeu ratat: Copa del Rey

Dupa trei competitii pierdute, Real Madrid urma sa joace doua finale impotriva marii rivale, Barcelona. Alte doua esecuri… Primul avea sa vina chiar in minutul 90 al finalei Cupei Spaniei, dupa un gol reusit de Marcos Alonso. A doua drama a Realului – Finala Cupei Ligii – avea sa fie regizata de Diego Maradona!

Finala Copa del Rey

21 mai 1983, Zaragoza: Barcelona – Real Madrid 2-1

Al cincilea trofeu ratat: Cupa Ligii

Intre 1983 si 1986, in Spania s-au jucat singurele patru editii ale Cupei Ligii Spaniei. Competitia a fost implementata in incercarea de a se strange noi fonduri din vanzarea drepturilor TV. A fost un fiasco: cluburile nu au fost interesate de competitie, iar sumele stranse au fost infime.

Cupa Ligii Spaniei

26 iunie 1983 (Mansa tur): Real Madrid – FC Barcelona 2-2

29 iunie 1983 (Mansa retur): FC Barcelona – Real Madrid 2-1

Scris de Ultima Faza

Cluburile din Romania care au castigat campionatul fara infrangere

Blat intre Liverpool si Manchester United! Casele de pariuri au cerut ancheta!