in

De ce plange “Camp Nou” dupa Messi? Servetelul magic care a facut diferenta dintre Barcelona si Real Madrid

Incurcate sunt caile Domnului! Pentru un copil de 13 ani, o echipa saraca precum Newell’s Old Boys nu si-a permis sa pompeze bani pentru viitor, in timp ce un club bogat ca River Plate nu si-a asumat o investitie de 200.000 de dolari pe un “pitic” cu probleme de crestere. Asa a ajuns Barcelona sa dea lovitura, in urma cu 20 de ani. A pus mana pe Lionel Messi, desi la moda erau cluburi precum Real Madrid si AC Milan.

In 2020, Messi este pe picior de plecare de pe “Camp Nou”. Recolta slaba de trofee l-a facut pe argentinian sa priveasca spre noi orizonturi. Dar cum a ajuns Messi la Barca? Horacio Gaggioli, reprezentantul lui Jose Messi, tatal lui Lionel, a aranjat cu directorul sportiv al catalanilor, Carles Rexach, ca pustiul de 13 ani sa primeasca sansa sa se antreneze la La Masia.

In septembrie 2000, argentinianul a dat primele teste la clubul blaugrana. Rexach a ajuns cu intarziere la primul antrenament. Dar cel poreclit “Locotenentul lui Cruyff” a avut ochi, cand a vazut un jucator marunt distrandu-se pe teren cu adversarii. “Cine e ala?”, l-a intrebat pe antrenorul echipei de junior. “E tipul sosit din Argentina, Messi!”, a venit raspunsul. Fara sa stea pe ganduri, Rexach a ordonat: “Puneti-l sa semneze!”.

Sursa foto: EFE

Dar toamna lui 2000 a fost agitata la club. Luis Figo tocmai tradase echipa pentru marea rivala, Real Madrid. Astfel, Barca avea o singura prioritate – sa-i gaseasca portughezului un inlocuitor. Conta doar echipa mare, viitorul clubului fusese trecut pe plan secund.

Timp de trei luni, Barcelona nu l-a legitimat pe Messi, desi cele doua parti batusera palma. Ziua de 14 decembrie 2000 avea sa intre in istoria fotbalului mondial. Cotidianul “MundoDeportivo” a povestit cu lux de amanunte intrevederea dintre Rexach si Gaggioli, care avea sa schimbe istoria clubului.

“Uite, Charly, nu-i pot spune lui Jose ca tu ii faci o promisiune! Barcelona promite de mult timp, dar nu face nimic! Afla ca in joc este sanatatea copilului! Are nevoie de injectii pentru a creste! Jose pune presiune. Daca nu-mi dai acum o garantie, baiatul va fi dus la Madrid sau la Milano”Horacio Gaggioli

“Copilul este fermecator, nu am mai vazut asa ceva! Daca-l las sa-mi scape, nu-mi voi ierta asta niciodata! Chelner! Imi poti aduce o foaie de hartie? Un servetel e perfect!”Carles Rexach

Ce a scris Rexach pe servetel: “Eu, Carles Rexach, in prezenta domnilor Horacio Gaggioli si Jose Maria Minguello, sunt de acord cu semnarea contractului cu Lionel Messi, in conditiile convenite, in ciuda problemelor interne care exista la club”!

Sursa foto: El Grafico

Dupa ce a vazut acel acord scris, Gaggioli a spus: “Stii ca nu are valoare juridica, dar accept acest lucru drept cuvantul de onoare dat de un domn”! Acum 20 de ani, Messi a primit din partea Barcelonei un contract simbol…

Cel mai scump servetel de pe Planeta / Sursa: MundoDeportivo

Clauzele de reziliere ale contractului dintre Barcelona si Messi:

  • La 18 ani, Lionel avea un acord profesionist, cu o clauza de reziliere de 140 de milioane de euro.
  • La varsta de 30 de ani, Barcelona i-a fixat o clauza de reziliere in valoare de 700 de milioane de euro.

Scris de Ultima Faza

Hagi si Supercupa Europei: “L-am pacalit pe Roberto Carlos cu un dribling invatat la 31 de ani!”

5 motive principale pentru care Messi își dorește să plece de la Barcelona