in

5 seriale și filme biografice despre fotbal și fotbaliști

Belgrado, Junio e 2005, Maradona visita Serbia. Diego rememora momentos de partidos jugados en el Estadio " Estrella Roja" de esa Ciudad. Fotos: Juan Jose Traverso.

1. The English game

Îți prezintă perioada sfârșitului secolului al 19 lea, când fotbalul era abia la început. În Marea Britanie, mai exact. Pe vremea în care jucătorii erau doar amatori, banii din fotbal erau ilegali, iar spectatorii abia descoperau fotbalul. The English Game îți prezintă totodată povestea trecerii de la a fi doar un sport la care avea acces în mare parte doar clasa aristocrată a societății spre clasa muncitorească, astfel încât fotbalul să devină sportul care unește clasele societății. Un rol important spre modernizarea fotbalului l-a avut Fergus Suter care a jucat la Blackburn Rovers, conducând prima echipă din zona de working-class care a și câștigat voredată Cupa. În serial îți este descrisă povestea lui. 

2. Apache – The life of Carlos tevez

După cum sugerează și titlul, serialul e despre copilăria și adolescența fotbalistului Carlos Tevez dintr-un cartier rău famat din Argentina. De la sărăcia cruntă, lipsa părinților naturali, până la tentația drogurilor sau cea de a face infracțiuni. Dar și despre dragostea pentru Boca Juniors. 

3. Pele – Nașterea unei legende.

Yep. Se subînțelege din titlu despre cine e vorba. Filmul e despre cariera lui Pele. Despre cum a reușit să câștige Cupa Mondială când încă nu era nici major, deși cu puțin timp abia se mutase din cea mai sărăcăcioasă zonă din Sao Paolo. 

4. Maradona by Kusturica

Lăsând la o parte cariera imensă pe care a avut-o Maradona, el este în sine un personaj. Controversat, pe alocuri. Documentarul ăsta îți prezintă povești ale fotbalistului de viață fascinante, inclusiv cea despre golul marcat împotriva Angliei la Cupa Mondială, privită din perspectiva lui. 

5. Montevideo, vidimo se

Filmul îți prezintă echipa Iugoslaviei la prima Cupă Mondială din Uruguay, 1930, unde a reușit să iasă pe locul 3. Drumul nu este însă deloc unul fără blocaje, momente tensionate sau oameni care vor să le pună bețe-n roate. 

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Scris de Ultima Faza

Patronul companiei decide să nu-și mai plătească șoferii. Unul din ei parchează camionul pe Ferrari-ul șefului

Chinul lui Cristiano Ronaldo. Au pus “cainii” pe el!