in

39 de ani de la primul gol marcat de Hagi in campionatul Romaniei

Aniversare pentru Gheorghe Hagi: 39 de ani de la marcarea primului gol in Divizia A. Primul gol mare… reusit in Ghencea!

6 noiembrie 1982, Etapa a 14-a din Divizia A

Steaua Bucuresti – FC Constanta 2-2

Goluri: Minea ’11, Balint ’76 / Peniu ’66, Hagi ’88

Steaua: Iordache – Iovan, Fl. Marin, Sames, Eduard (’88 Fodor) – Minea, Balint, Muresan – Majearu (’63 D. Zamfir), Campeanu, Barbu.

FC Constanta: Costas – Purcarea, Antonescu, Matache, Caramalau – Gache, I. Constantinescu (’46 Hagi), Manaila – Petcu, Peniu, I. Moldovan (’58 Buduru).

CITESTE SI: 30 de ani de la un transfer galactic! Povestea mutarii lui Gica Hagi la Real Madrid

Hagi a reusit sa sparga gheata in campionatul autohton la varsta de 17 ani si 274 de zile.

Sursa foto: Arhiva Personala Gheorghe Hagi

Golul reusit de Hagi a fost inscris in poarta ”Eroului de pe Wembley”, Vasile Iordache, cel care avusese o prestatie incredibila in meciul dintre Anglia si Romania, scor 0-0 (29 aprilie 1981, preliminariile CM ’82). A fost un punct pretios obtinut de echipa de pe Litoral, care se afla pe ultima pozitie a clasamentului, loc pe care nu l-a cedat pana la finalul sezonului 1982/83.

”I-am dat atunci gol marelui Vasile Iordache. A fost un sut de la 35 de metri. Atunci eram doar un pusti. A fost primul meu gol in acest stil. Apoi au urmat multe astfel de reusite in cariera mea”Gheorghe Hagi (Sursa: DVD Hagi – Vol. 2 Cluburile)

CITESTE SI: Hagi, istoria transferului ratat la AC Milan

Culmea, Hagi a marcat primul gol in fotbalul mare in poarta echipei la care avea sa joace trei ani, intre 1987 si 1990, si pentru care avea sa inscrie cele mai multe goluri in cariera sa:

Gheorghe Hagi la Steaua: Meciuri – 127 / Goluri – 91 / Pase de gol – 50.

Ziaristul Stelian Trandafirescu a semnat in ”Sportul” cronica jocului din Ghencea. ”Un junior (Hagi) stopeaza echipa bucuresteana!”, si-a intitulat Trandafirescu materialul. Referindu-se la golul din minutul 88, jurnalistul a scris: ”Hagi a inscris senzational (ce sut cu efect!), de la distanta”.

Ziarul “Sportul”

In urma cu 39 de ani, Gheorghe Hagi a avut un noiembrie de vis. Incredibil, dar adevarat… Primele doua goluri reusite in prima liga au fost marcate impotriva celor mai titrate cluburi ale Romaniei! La 18 zile distanta de la performanta din Ghencea, Hagi a inscris si in poarta ”cainilor rosii”:

Divizia A, Etapa a 17-a (24 noiembrie 1982): FC Constanta – Dinamo Bucuresti 1-1.

Sursa foto: Arhiva Personala Gheorghe Hagi

CITESTE SI: 34 de ani de la primul gol marcat de Hagi pentru Steaua in campionat

Dupa golul marcat Stelei, primul in fotbalul mare, Hagi avea sa inscrie peste 300 de goluri in intreaga sa cariera, intinsa pe durata a 19 ani:

Cluburi: FC Constanta, Sportul Studentesc, Steaua Bucuresti, Real Madrid, Brescia, Barcelona si Galatasaray Istanbul

Meciuri – 646

Goluri – 281

Nationala Romaniei

Meciuri – 125

Goluri – 35

Total meciuri: 771

Total goluri: 316.

Scris de Ultima Faza

Motivul pentru care Cristiano Ronaldo nu a ajuns capitanul lui United

”Cainii” nu latra in afara curtii. La sapte meciuri distanta de recordul negru, absolut, in Liga 1!