in

PROBLEME MARI! Restricțiile pescuitului, efect super negativ! Ce zice un oficial

E groasă! Faptul că pescuitul a fost interzis nu a făcut ravagii doar în inimile noastre! Cătălin Ţibuleac, președintele AMDTDD (Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării), a vorbit despre faptul că interzicerea pescuitului în timpul stării de urgenţă a favorizat braconajul.

„Prezenţa pescarului sportiv punea o presiune suplimentară pe braconieri, prin faptul că erau observaţi, erau semnalaţi. Faptul că nu au mai existat turişti în deltă a creionat un mediu propice braconajului. O perioadă, ordonanţele militare au interzis inclusiv pescuitul comercial, dacă vă aduceţi aminte, ceea ce a creat mari probleme celor 1.100 de pescari autorizaţi care aveau voie şi asta e meseria lor până la urmă.

A reapărut braconajul într-o formă mult extinsă. Din păcate va lua ceva timp pentru a readuce lucrurile aşa cum era înainte. Ar fi fost necesare măsuri coerente, bine aplicate, bine reglementate, într-o cooperare interinstituţională eficientă şi aici mă refer la toate structurile, sunt nu mai puţin de şapte instituţii care au atribuţii de control şi sancţiune în Delta Dunării, dar din păcate acest lucru nu a existat”, a explicat Cătălin Ţibuleac.

Scris de Ultima Faza

Cu portile inchise in Premier League. Gaura neagra de 880 de milioane de lire sterline!

FOTBALUL SE TRANSFORMĂ. Fanii vor încuraja echipa și vor huidui adversarul din fața televizorului