in

VIDEO / Golurile marcate de Maradona pentru Napoli

Sursa foto: Shutterstock

Diego Maradona a jucat sapte ani la Napoli (1984 – 1991). A fost o poveste de dragoste furtunoasa, a unui geniu in Infern!

Multi castigatori ai Balonului de Aur au evoluat la Barcelona. Si Diego a fost doi ani pe “Camp Nou” (1982 – 1984), dar mostenirea sa nu s-a cimentat acolo. In schimb, argentinianul a obtinut statutul de cult sub Vezuviu!

Diego Maradona – unicul fotbalist din istorie dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial care a spulberat de doua ori taxa de transfer pe plan mondial:

1982: De la Boca Junior la Barcelona – 7,6 milioane de dolari

1984: De la Barcelona la Napoli – 10,5 milioane de dolari

Sursa foto: ESPN

Napoli a parut o alegere ciudata, dar Serie A era cel mai bogat si, totodata, cel mai tare campionat din lume. Marii fotbalisti ai Planetei i-au ales pe gigantii din nordul Italiei – Juventus Torino, AC Milan si Inter Milano.

Video – GOLURILE lui Maradona la Napoli

Cand Diego a ajuns pe “San Paolo”, Napoli avea doar doua Coppa Italia. Nu era o echipa de succes… dar a facut-o! Cine a trait cele doua Scudetto – singurele din istoria clubului – stie ce a reprezentat Maradona pentru oras! Cine nu…

Importanta campionatelor castigate de Maradona – Un cimitir din Napoli si mesajul: “Nu stii ce ai pierdut!”

Crezi ca jucatorii zilelor noastre, cu sute de mii de euro pe saptamana, se mai tavalesc in noroi? Sunt tot staruri, dar totul se desfasoara pe o iarba de matase. Probabil, cuvintele sunt de prisos! Bucura-te de Maradona facand magie in mijlocul noroiului, fericit de viata! Doar dragoste de minge…

Scris de Ultima Faza

VIDEO / Mircea Lucescu si marele sau regret – Maradona!

Barcelona a devenit echipa de muncitori! A fost posibil cu Juventus, nu si la dezastrul cu Bayern!