in

Lucescu a batut-o pe Sahtior Donetk! A castigat Supercupa Ucrainei cu Dinamo Kiev

Sursa foto: Facebook Dinamo Kiev

In mijlocul furtunii, Mircea Lucescu a dat lovitura! A castigat primul trofeu ca antrenor la Dinamo Kiev! Romanul a cucerit Supercupa Ucrainei, dupa victoria contra echipei pe care a antrenat-o 12 ani, Sahtior Donetk! Scorul meciului a fost 3-1 (2-1).

Lucescu a fost contestat de fanii din Kiev si inaintea acestui meci, dar succesul din Supercupa Ucrainei ii poate inmuia pe cei care nu-l doresc la Dinamo, din cauza trecutului sau la Donetk.

S-a intors roata. In urma cu 16 ani, Lucescu pierduse primul trofeu ca antrenor la Sahtior chiar in fata actualei sale echipe!

Bornele lui Mircea Lucescu

  • A castigat 22 de trofee la Sahtior, intre 2004 si 2016
  • Au trecut 5.890 de zile de la prima partida ca antrenor la Sahtior – Supercupa Ucrainei. Pe 10 iulie 2004, Lucescu pierdea trofeul in fata celor de la Dinamo Kiev, scor 1-1, 5-6 dupa loviturile de departajare
  • Ultimul meci ca antrenor la “mineri” a fost in urma cu 1.557 de zile – Finala Cupei Ucrainei; Sahtior – Zorya Lugansk 2-0 (21 mai 2016)

Ca antrenor la Sahtior, Lucescu s-a intalnit de 45 de ori cu Dinamo Kiev: 22 victorii / 11 rezultate de egalitate / 12 infrangeri (golaveraj 65-42).

“Sahtior reprezinta o istorie extraordinara. Nu ma pot dezice de Sahtior, dar stiu sa impart emotiile si sentimentele de datoria profesionala. Am acceptat oferta presedintelui de la Dinamo Kiev pentru a-i ajuta pe acesti tineri jucatori sa creasca. Nu puteam refuza si sper sa-mi dea satisfactii. Prima mea datorie e sa-i fac pe jucatori sa creasca, sa faca performanta. N-am acceptat oferta pentru a-mi lua vreo revansa fata de Sahtior. Am doar respect pentru tot ceea ce s-a intamplat acolo, am respect pentru fani, pentru conducere, pentru jucatori, dar aia e partea istorica, asta e partea de drum. Vreau sa raman in fotbal si sa ma bucur”Mircea Lucescu

Acesta este cel de-al 33-lea trofeu din cariera lui Mircea Lucescu.

TOP – Antrenorii cu cele mai multe trofee

1.Alex Ferguson – 48

2.Mircea Lucescu – 34

3-4.Valeri Lobanovski – 29

3-4.Pep Guardiola – 29

Scris de Ultima Faza

Pleaca extraterestrul! Messi i-a cerut Barcelonei activarea clauzei unilaterale prin care se poate transfera!

“Dacă Messi a decis să plece, trebuie schimbat numele clubului” Reacțiile foștilor colegi ai argentinianului