in

LIBER LA BERE! De la 1 iunie se deschid terasele!

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat care sunt masurile de relaxare care vor intra in vigoare de la 1 iunie. Incepand cu aceasta data nu va mai fi nevoie de declaratie pentru a iesi din localitate, vor fi deschise terasele si plajele.

Declaratia presedintelui Klaus Ioannis:

„Am avut o ședință destul de lungă, am analizat situația în care ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun. Avem și astăzi aproape 200 de cazuri noi, aproape 200 de persoane la ATI, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecință: atenție, atenție, atenție!

În ceea ce privește măsurile de relaxare, avem și câteva vești pozitive. Din 1 iune, câteva activități vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că este nevoie de unele măsuri foarte speciale și aceste vor fi comunicate. Mesele la 2 metri distanță, maxim 4 persoane la o masă și în acest fel lucrurile vor fi sub control.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de 2 metri între scaunele de plajă. 

Va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar. Tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de specatatori dar așezați pe scaune în funcție de restricții și triaj epidemiologic. 

Deplasările în afara localității, de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație. În ce privește competițiile sportive, se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie dar pentru sporturile care se practică afară”

, a declarat președintele.

Scris de Ultima Faza

Manchester City deschide Premier League! S-a stabilit data reluarii campionatului in Anglia

Ianis Hagi – implicat in mai multe goluri decat orice jucator de la Rangers!