in

Istoria jocurilor video pe tricourile de fotbal

Sursa foto: Allsport

Cu ocazia lansarii noilor Xbox si PlayStation este cazul sa facem un salt in trecut! Hai sa vedem celebrele tricouri de fotbal care aveau o consola de jocuri video ca sponsor!

Jocurile video sau gigantii Nintendo si Sony au o istorie indelungata in sponsorizarea cluburilor de fotbal.

Debutul a avut loc in a doua jumatate a anilor ’80. Bayern Munchen a fost primul club care a avut ca sponsor o companie de calculatoare. Commodore 64 a fost un computer renumit pentru jocurile sale video.

Lothar Matthaus (Bayern Munchen) / Sursa foto: Mother Soccer

Succesul din Germania a determinat Commodore sa se reorienteze si spre alte campionate ale Europei, PSG si Chelsea fiind alte echipe sponsorizate.

George Weah (PSG) / Sursa foto: Getty Images
Kevin Wilson (Chelsea) / Sursa foto: Chelsea FC

Cand Manchester City era inca un club minuscul pe harta Premier League, compania engleza Eidos Interactive i-a devenit sponsor oficial, in perioada 1999 – 2001. Eidos a create jocuri celebre precum Tomb Raider, Commandos, Hitman si Batman: Arkham Asylum.

Ali Benarbia (Manchester City) / Sursa foto: Planet Football

Watford a dat o adevarata lovitura de imagina in liga a doua din Anglia! In Sezonul 2012/13, clubul a avut pe tricou numele jocului Football Manager! Wow!

Watford / Sursa foto: The Telegraph

Colosul EA Sports a devenit celebru dupa ce a trecut prin liga a patra a fotbalului englez! Intre 2011 si 2014, Swindon Town a dat marea lovitura!

Sursa foto: Swindon Town

Intre 1999 si 2002, Arsenal a avut o perioada glorioasa, plina de trofee: a castigat Premier League, Cupa Angliei si Supercupa Angliei. Probabil sigla consolei Sega si cea a uneia dintre versiunile sale, Dreamcast, au ajutat clubul.

Sursa foto: Getty Images

Dreamcast a ajuns si pe pieptul tricourilor purtate de jucatorii de la Deportivo La Coruna. A fost ceva extraordinar: clubul a castigat primul si, totodata, singurul titlu de campioana a Spaniei!  

Sursa foto: Avaktakiler Oturanlar

In Spania, Sevilla a avut in sezonul 1992/93 doua glorii: una a trecutului, Diego Maradona, si una a viitorului, Nintendo!

Diego Maradona / Sursa foto: Marketing Registrado

A urmat la rand Atletico Madrid, care a avut ca sponsor compania nipona Tamagotchi, intre 1996 si 1998. Un alt produs al firmei – Bandai.

Regretatul Daniel Prodan (stanga) in echipamentul lui Atletico / Sursa foto: Football Uniform

In 2000, Olympique Lyon a fost sponsorizata de Infrogames, care a creat jocuri video precum Driver si RollerCoaster Tycoon. Apoi, compania a fost cumparata de Atari. Dupa zece ani, Lyon a avut pe tricou o consola – PlayStation 3.  

Olympique Lyon / Sursa foto: The Unheard Nerd

In septembrie 1995, PlayStation si-a lansat prima consola de jocuri video in Europa. A decis sa sponsorizeze Juventus, in sezonul 1995/96. Eficienta maxima! Torinezii au castigat Champions League!

Del Piero si Boksic (Juventus) / Sursa foto: IGN

Nintendo a explodat cand a fost sponsor pe tricoul Fiorentinei! Golurile lui Gabriel Batistuta veneau pe banda rulanta, iar toti ochii erau pe tricoul argentinianului… Acordul a inclus lansarea unei editii speciale Gameboy dedicata clubului “viola”.

Gabriel batistuta (Fioreentina) / Sursa foto: Football 365

In urma cu 11 ani, Lazio a purtat sigla jocului video PES 2009.

Lazio Roma / Sursa foto: Tyc Sports

Scris de Ultima Faza

Soția l-a prins iar uitându-se la filmulețe cu pescuit. “De ce nu stai și tu pe site-uri porno ca bărbații normali?”

Captura Zilei. Încă 10 motive să iubești pescuitul și mai mult!