in

”Invincibila Armada” a fost nimicita! Anglia a umilit Spania cu 11-0!

Sursa foto: Getty Images

A fost mai mult decat un scor de 2-0 si, implicit, calificare pentru Chelsea in dauna lui Atletico Madrid… Pentru prima data in ultimul deceniu, Premier League a reusit sa-i sufle coroana campionatului spaniol, in clasamentul UEFA.

Sursa foto: PA

CITESTE SI: Sergio Ramos, peste Ronaldo si Zidane!

In actualul sezon al competitiilor continentale, intre echipele din Anglia si Spania au fost trei ”duble”:

Champions League

  • Faza Grupelor: Chelsea – Sevilla 0-0 / Sevilla – Chelsea 0-4
  • Optimi de finala: Atletico Madrid – Chelsea 0-1 / Chelsea – Atletico Madrid 2-0

Europa League

  • ”16”-imi de finala: Real Sociedad – Manchester United 0-4 / Manchester United – Real Sociedad 0-0
Sursa foto: UEFA

Rezultatul este umilitor pentru Primera Division:

Anglia – Spania 11-0!

Echipele din Spania sunt intr-o inferioritate coplesitoare fata de cele din Premier League, in actuala editie. Cluburile iberice au dominat copios cupele europene in deceniul trecut, Real Madrid (4) si Barcelona (2) cucerind impreuna sase titluri in UEFA Champions League, in timp ce Sevilla (4) si Atletico Madrid (2) au strans impreuna acelasi numar de trofee in Europa League! Spania nu mai este regina…

CITESTE SI: Evolutia lui Benzema dupa transferul lui Cristiano Ronaldo la Juventus

In actuala stagiune Champions League, Primera Division mai are o singura reprezentanta – Real Madrid. Patru echipe au parasit deja Europa: Barcelona, Atletico Madrid, Sevilla si Real Madrid. In schimb, Anglia a pierdut o singura formatie din cele sapte – Leicester.

Sursa foto: UEFA

Cluburile din Insula au depasit pandemia cu o forta economica mult mai mare decat cele din Spania. Acest aspect de ordin financiar poate prima si in urmatorii ani, chiar daca Brexitul va obliga echipele din Primera Division sa nu mai aiba usile deschise pentru achizitionarea talentelor care au sub 18 ani.

CITESTE SI: Steaua, locul al optulea in Europa! Asa arata fotbalul cu 12 ani inainte de aparitia FCSB!

Dupa dubla victorie in fata liderei din Primera Division, Chelsea a reusit o premiera pentru fotbalul din Albion. Clubul de pe ”Stamford Bridge” a devenit prima echipa engleza care a reusit sa castige trei jocuri in fata unor formatii spaniole intr-un singur sezon.

Scris de Ultima Faza

Sergio Ramos, peste Ronaldo si Zidane!

Blestemul lui Luis Suarez