in

Atentie, Tatarusanu! In pat cu dusmanul lui Hagi!

Ciprian Tatarusanu a semnat contractul vietii! Acordul cu AC Milan va fi, cu sigurata, varful carierei pentru portarul roman.

Zilele lui Tatarusanu pe “San Siro” nu vor fi insa usoare. Antrenorul Stefano Pioli nu a fost un caz fericit pentru ultimul roman pe care l-a avut sub comanda, inaintea lui Ciprian!

Pioli l-a antrenat pe Ianis Hagi, la Fiorentina, in sezonul 2018/19. Fotbalistul roman nu a fost pe placul tehnicianului italian si a fost nevoit sa se intoarca in Romania.

Ianis Hagi – Fiorentina (Editia 2018/19)

0 – minute jucate la prima echipa

  • In 2017: romanul bifase 48 de minute in Serie A – 14 minute cu Cagliari si 34 de minute cu Pescara

Refuzul lui Pioli de a miza pe Ianis a declansat un veritabil razboi.

“Plecarea lui Ianis Hagi nu a depins doar de mine, dar eu am hotarat ca el sa nu joace. Nu l-am considerat suficient de bun sa joace la echipa mare. Acesta este motivul, nu era pregatit sa joace”Stefano Pioli, intr-o conferinta de presa

Sursa foto: Gazzetta dello Sport

Italienii considerau ca “n-are sange in ochi si cutitul intre dinti”, asa cum se spune in Italia. Tehnica sa era foarte buna, dar calitatile fizice il trageau in jos. O alta problema pentru Ianis a reprezentat-o faptul ca decarii nu mai sunt la moda in Serie A, deoarece nu asigura o faza defensiva permanenta si nu au agresivitatea necesara de a se bate cu mijlocasii defensivi adversi.

“Fiorentina nu i-a dat nicio sansa sa joace. Un an si jumatate a fost disparut… Sunt dezamagit, pentru ca el trebuia sa joace, a fost unul dintre cei mai buni in pregatire pentru Fiorentina. Daca nu ar avea valoare, atunci cum de a ajuns sa coste mai mult decat atunci cand a fost vandut? Il respect pe Pioli, dar sa nu spuna ca Ianis e grabit. Ii amintesc ca Ianis a fost capitanul Viitorului si era intre primii 100 de tineri jucatori din lume”Gheorghe Hagi, intr-o conferinta de presa

Ianis Hagi

2017 – cumparat de Fiorentina pentru doua milioane de euro

2019 – rascumparat de Viitorul Constanta pentru 2,5 milioane de euro

La 34 de ani, Tatarusanu beneficieaza de o experienta enorma. Dar, pentru a intra in gratiile lui Pioli, trebuie sa fie suta la suta pregatit sa-l inlocuiasca pe Gianluigi Donnarumma, atunci cand vor aparea ocazii. 

Scris de Ultima Faza

VIDEO | Reacții din toată lumea după golul lui Valle “Sunați la FIFA. S-a dat golul anului”

Ratarea mileniului in fotbal! Atunci cand totul merge prost: gafe in defensiva si circ in ofensiva!