in

A fost si el odata mic! Ronaldinho: “Transferul ar fi fost un pic prea mare pentru mine!”

Data da foto: 1998 Ronaldo Gaúcho, do Grêmio, comemorando um gol.

In istoria fotbalului, probabil, doar o mana de oameni au putut mangaia mingea la fel de gratios ca Ronaldinho. Si-a castigat celebritatea in Europa, la PSG, Barcelona si AC Milan. Desigur, a supus Planeta alaturi de Brazilia. Cu toate acestea, a fost un moment pe care “Dintos”-ul nu l-a putut controla… i-a fost frica!

In 2001, Ronaldinho a fost “aproape transferat” la Borussia Dortmund! Gremio Porto Alegre ceruse cinci milioane de euro, iar clubul din Bundesliga acceptase pe nerasuflate!

Sursa foto: Estadao
Sursa foto: GloboEsporte
Sursa foto: Gremio

Cum arata Borussia Dortmund in 2001, dupa ce cu un sezon mai devreme se luptase la retrogradare:

  • Iubea samba: in lot erau patru brazilieni – Ewerton, Evanilson, Dede si Marcio Amoroso
  • In acel an il achizitionase pe Marcio Amoroso de la AC Parma pentru 25,5 milioane de euro, record in Bundesliga la acel moment
  • In acea vara, clubul cheltuise 50 de milioane de euro pentru transferuri. Pe langa Marcio Amoroso, la Dortmund mai venisera cehii Rosicky si Koller

Borussia pusese ochii pe “Dintos” in ’99, cand era Internetului inca era la inceput. Dar nemtii il vazusera pe “sticla”, la Cupa Confederatiilor:

24 iulie 1999, Guadalajara: Brazilia – Germania 4-0

Ronaldinho – un gol si doua pase decisive

Brazilianul a refuzat insa mutarea in Germania. Efectiv, i-a fost frica: “Transferul la Dortmund ar fi fost un pic prea mare pentru mine!”. Ronaldinho si-a motivat decizia: “Vreau sa joc la Mondialul din 2002!”. Se temea ca la Dortmund va fi rezerva!

In cele din urma s-a transferat la PSG. Iar in urma cu 18 ani a devenit campion mondial, la 22 de ani. In 2003 nu se mai temea de nimic… a plecat la Barcelona, pentru 32 de milioane de euro.

Sursa foto: Reuters
Sursa foto: FIFA
Sursa foto: Getty Images

Scris de Ultima Faza

Merge la fix. Mbappe, corp de invingator!

Top 10 cele mai vizualizate goluri de pe Youtube