in

6 momente unice din viata lui Hagi! Fazele care i-au marcat cariera

Iubit de toti romanii, adorat de turci, a marcat zeci de goluri, a jucat sute de meciuri, dar exista cateva momente in cariera lui Hagi, pe care cu siguranta nu le va uita vreodata.
Ghoerghe Hagi a vorbit despre ele pentru site-ul UEFA. Le descoperi mai jos.

Steaua 1-0 Dinamo Kiev, SuperCupa Europei in 1987

 “M-am transferat la Steaua de la Sportul cu cateva saptamani inainte de meci. A fost prima mea partida oficiala. Ajunsesem la un club mare si mi-am indeplinit un vis. Nu numai ca am castigat un trofeu european cu o echipa romaneasca, dar am marcat si golul invingator. Ce putea fi mai frumos de atat?”

Real Madrid 5-2 Osasuna, in 1992

“A fost un alt moment important din cariera mea. A fost primul meu club din strainatate dupa trei ani si jumatate de Steaua si acest gol mi-a adus respectul tuturor, colegilor, clubului, presei si fanilor. Nu a fost usor, dar am reusit sa fiu respectat la un club atat de mare de catre atat de multi oameni priceputi la fotbal. Dupa golul asta cariera mea a capatat noi dimensiuni”

Celta Vigo 2-4 Barcelona, 1994

“De ce golul asta si meciul asta? Era primul meu an la Barcelona si erau multe discutii, precum de ce eu la Barca? De ce anul asta? Si tot asa. Dar antrenorul Johan Cruyff avea incredere in mine si mi-a dat oportunitatea sa arat ce stiu sa fac. I-am rasplatit increderea. Prin astfel de goluri am demonstrat cine sunt”

Galatasaray 0-0 Arsenal, 4-1 dupa penaltyuri,in 2000

“A fost un moment special pentru toata lumea la Galatasaray. Cine ar fi crezut ca putem bate Arsenal sa castigam un trofeu? Am jucat bine, desi am luat un rosu. Chiar si acum nu cred ca meritam sa fiu eliminate. Acele amintiri, trofeele si dragostea fanilor turci vor ramane toata viata cu mine”

Romania 1-1 Argentina, 1990 

“La prima mea Cupa Mondiala, eu, alaturi de colegii mei, am trecut de un test important. A fost primul meu duel cu Maradona si era ceva special pentru mine sa fiu comparat cu el, sa fiu numit Maradona din Carpati”

“A fost mai bun decat el intr-un meci foarte dur. A fost un punct care ne-a ajutat sa mergem mai departe. Inca regret ca in 1994, cand am batut Argentina, Maradona nu a jucat sa pot sa il intalnesc din noi. Ar fi fost foarte interesant”

Columbia 1-3 Romania, 1994

“Pe perioada acelui turneu m-am simtit puternic psihic si fizic. Un nou vis mi s-a indeplinit in primul meci, in fata unei echipe cu o cota mult mai mare. Visul era sa marchez la Mondial. Si ce gol a fost! Am jucat atat de bine in SUA incat e pacat ca nu am prins semifinalele,dar aceasta victorie a demonstrat cat de buna a fost generatia noastra si ne-a condus spre un Mondial de neuitat”

Scris de Ultima Faza

Ce au vorbit fotbalistii pe WhatsApp inainte sa inceapa Bundesliga!

Rivalitatea BVB – Schalke. “Cicatricea de pe fund este un suvenir pe viata!” Au bagat la derby si caini, si lei!