in

5 festivaluri de bere la care trebuie sa mergi macar o data in viata!

Nu suntem chiar intr-o perioada in care sa vorbim despre festivaluri, dar cu totii le ducem dorul. Lucrurile vor reveni la normal si vei putea sa mergi cu prietenii la orice festival vrei. De aceea am facut pentru tine topul celor mai tari festivaluri de bere la care ar trebui sa mergi macar o data in viata.

1. Oktoberfest

foto: black news

Oktoberfest este una din cele mai mari serbari populare din lume. Se desfasoara anual, in München, de la mijlocul lui septembrie pana in octombrie. Mai multe tari europene au preluat acest trend, printre ele si Romania.
Ideea a pornit de la un subofiter din garda nationala bavareza. Acesta a sugerat organizarea unei curse de cai cu ocazia festivitatilor legate de casatoria printului mostenitor Ludovic I al Bavariei cu printesa Therese von Hildburghausen. Regele Bavariei, Maximilian I, s-a aratat mai mult decat incantat de aceasta sugestie. La 17 octombrie 1810 avea loc cursa de cai, pe care printesa-mireasa a denumit-o Oktoberfest. Ca loc de desfasurare a fost aleasa o pajiste nefolosita de la marginea orasului, denumita ulterior “Theresienwiese” (pajistea Tereziei).
Festivalul aduce peste 6 milioane de vizitatori in fiecare an.
Avem si noi in Brasov o editie locala a Oktoberfest

2. Marele Festival Britanic al Berii

foto: beer today

Great British Beer Festival, cunoscut si ca cel mai mare pub din lume, a fost creat special pentru iubitorii berii englezesti si aduce in acelasi loc peste 450 de tipuri de bere britanica, dar si aproape 200 de tipuri de bere din tari precum Belgia, Germania sau Statele Unite ale Americii. Aproximativ 1000 de voluntari se implica pentru ca acest festival sa aiba loc si peste 60 000 de oameni aduce anual aceasta sarbatoare a berii. 

3. Weekendul Berii Belgiene la Bruxelles

foto: twitter

Belgienii sunt si ei renumiti pentru berea pe care o produc. La inceputul lui septembrie, Grand Place-ul din Bruxelles se transforma in cel mai tare loc unde de poti distra si bea bere in Belgia. Peste 450 de tipuri de bere recunoscute mondial vei gasi la acest festival. Cultura belgiana de bere si-a facut loc inca din Evul Mediu si vei intelege acest lucru cand vei ajunge la festival.

4. Festivalul Berii de la Praga

foto: forget someday

Festivalul de la Praga este relativ nou, dar vei gasi peste 80 de sortimente ale berilor locale. Festivalul de la Praga are loc in jurul lunilor mai-iunie si aduce nu doar berea, ci mai cunoscuti bucatari, macelari si patiseri cehi.

5. Festivalul Berii din Belgrad

foto: eventim.ro

Belgrad Beer Fest are loc anula si se desfasoara pe parcursul a 5 zile. Este unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de bere din lume. A luat nastere in 2003 si a devenit foarte popular in randurile iubitorilor de bere. “The Independent” spune ca festivalul intra in topul celor mai importante 20 de evenimente mondiale la care este obligatoriu sa mergi.

Scris de Ultima Faza

Cele mai bune 10 beri din lume!

SuperMario a comis-o iar! A intarziat “doar” 10 zile la reunire! Ce a patit la intoarcere