in

Maradona nu i-a uitat pe Hagi, Popescu si Lacatus! ” A fost o lupta, un meci fizic cu putin fotbal”

Pe 18 iunie 1990, Romania se califica pentru prima data mai departe de grupe la un Campionat Mondial, prin golul lui Gabi Balint, tocmai impotriva Argentinei lui Diego Armando Maradona. A fost singurul meci oficial unde Romania l-a avut adversar pe Maradona. Iosif Rotariu a facut probabil cel mai bun meci al carierei impotriva lui Maradona, iar argentinianul nu l-a uitat nici pe el, nici pe Hagi, Popescu sau Lacatus!

„Acum 30 de ani, împotriva României, trebuia să obţinem calificarea în faza următoare. Aveau mari jucători, precum Hagi, Lacatuş, Popescu. Aveam un galben şi, dacă aș fi încasat încă unul, nu aş fi jucat în meciul următor.

A fost o luptă, un meci fizic cu puţin fotbal. Iar la sfârşitul primei reprize, numărul 5 al României (n.r.  Iosif Rotariu)mi-a distrus glezna stângă, mi-a deschis-o printr-o lovitură. În a doua repriză, am jucat cu infiltraţii şi nu mai eram apt 100%. Dar nu eram nebun să ies. Îmi amintesc că la pauză Moncho Monzon mi-a spus că vrea să marcheze, iar eu i-am spus să atace prima bară la cornere, pentru că acolo voiam să-i trimit mingea. 

Şi, mulţumesc Domnului!, Moncho m-a ascultat. Dar, din păcate, nu am putut păstra scorul şi am fost egalaţi rapid. Am sfârşit meciul morţi şi foarte amărâţi, pentru că urma să jucăm împotriva Braziliei”,

a scris Maradona pe pagina sa de Facebook

Scris de Ultima Faza

Voteaza cea mai mare victorie romaneasca in cupele europene!

Voteaza cea mai rusinoasa infrangere pentru FCSB in Liga 1!