in

“Maradona din Carpati, legenda noastra” Mesajul superb al Galatei pentru Hagi la 24 de ani de cand semna cu turcii

La 31 de ani, pe 31 iulie 1996, Gheorghe Hagi mergea in Turcia, unde avea sa devina un idol pe viata la Galatasaray. Dupa doua sezoane la Barcelona, decarul nationalei Romaniei alegea sa semneze cu Galata.

Desi multi au privit sceptici aceasta mutare, Hagi a devenit rapid unul dintre cei mai iubiti fotbalisti din istoria Galatei pentru care a scris pagini de aur in cartea de istorie a clubului. Patru titluri consecutiv, iar in 2000, castigarea Cupei UEFA contra lui Arsenal si Supercupa Europei in fata lui Real Madrid.

„Când m-am transferat la Galatasaray, i-am zis președintelului clubului, Faruk Süren, să treacă în contract o primă specială pentru câștigarea unui trofeu european. M-a întrebat: De unde ai atâta credință? I-am zis: Numele meu e Hagi, nu vin la Istanbul în vacanță!” povestea Gica Hagi.

CITESTE SI VIDEO EXCLUSIV / Mesajul lui Hagi pentru Mircea Lucescu la aniversarea a 75 de an

Hagi a jucat in 132 de meciuri pentru Galatasaray si a marcat 59 de goluri si a oferit 51 de assist-uri pentru colegii sai.

Galatasaray nu a uitat ziua cand Hagi devenea jucatorul lor si au avut un mesaj superb postat pe pagina oficiala a clubului.

Maradona Carpaților, comandant, mare maestru, legenda noastră…

“Gheorghe Hagi a devenit jucatorul lui Galatasaray acum 24 de ani, si a facut pasul spre o aventura istorica de tinut minte. Te iubim, Hagi!”, au scris turcii.

Karpatların Maradonası, Comandante, büyük usta, efsanemiz… Yazan el Gheorghe Hagi, 24 yıl önce bugün kendisini Galatasaraylı yapan imzayı atarak unutulmayacak bir tarihi serüvenin ilk adımını attı.🗣 I love you Hagi… I love you Hagi…

Publicată de Galatasaray pe Vineri, 31 iulie 2020

Trofeele lui Gica Hagi la Galata:

🏆 4 titluri
🏆 2 Cupe ale Turciei
🏆 2 Supercupe ale Turciei
🏆 Cupa UEFA
🏆 Supercupa Europei

CITESTE SI 6 momente unice din viata lui Hagi! Fazele care i-au marcat cariera

Galatasaray a postat si un video cu cele mai tari goluri marcate de Hagi in perioada petrecuta in Turcia.

Scris de Ultima Faza

“Mi-am dorit sa ajung acolo cand ma uitam la TV, vreau la nationala!” Mesajul fotbalistului dorit de FCSB

VIDEO | Nu prea e obisnuit cu trofeele! Aubameyang a scapat cupa cand se pregatea de sarbatoare!