in

2002: “Lasati-ne sa ne pregatim de Champions League!” Dinamo, in cel mai lung cantonament din istoria fotbalului!

Liverpool a alergat 30 de ani dupa un titlu in Anglia, Lionel Messi n-a mai pus mainile pe Liga Campionilor de cinci ani si tot de atunci FCSB priveste cum alte echipe castiga campionatul in Liga 1.

Cu totii alergam dupa ceva. Paradisul pierdut… In zilele astea de stat in casa te simti ca intr-un cantonament, asa cum era moda in sportul vremurilor apuse! Am zis cantonament? Pai asta ma duce cu gandul la Dinamo!

Au trecut 18 ani de cand oficialul dinamovist Cristi Borcea a aruncat in vazduh celebra declaratie “Lasati-ne sa ne pregatim de Champions League!”. Pe 1 iunie 2002, “cainii rosii” au castigat campionatul, in ultima etapa, in dauna celor de la FC National.

Din 2002, Dinamo viseaza sa joace in grupele Champions League. Cu certitudine, putem afirma ca Dinamo este, in continuare, in cel mai lung cantonament din istoria fotbalului! Aroganta lui Borcea s-a intors precum un bumerang impotriva propriului club!

Ce pacat pentru cuplul N&D, care a facut senzatie in returul 2001/02. Dupa castigarea titlului acum 18 ani, clubul a decis sa-i desparta pe Niculescu si Danciulescu…

Cum arata fotbalul din Romania in 2002?

  • CFR Cluj si Unirea Urziceni evoluau in Liga a 3-a!

Ce echipe din Romania au evoluat in grupele Champions League, in ultimii 18 ani?

  • FCSB, CFR Cluj, Unirea Urziceni si Otelul Galati!
  • Cele mai notabile rezultate obtinute de campioanele tarii: CFR Cluj – victorii cu Manchester United si AS Roma / Unirea Urziceni – victorii cu Sevilla si Glasgow Rangers
  • CFR Cluj detine recordul de puncte castigate de o echipa din Romania in grupele celei mai importante competitii continentale: 10 (2012/13).

In acest an se fac si 13 ani fara titlu pentru Dinamo. Pe 7 aprilie 2007, dupa FCSB – Dinamo 2-4, Cristi Borcea oferea un nou recital! In Ghencea, urcat pe masa, dinamovistul dansa din buric, precum cantareata Shakira! Dinamo isi asigura trofeul, iar Borcea visa, din nou, la grupele UCL.

Sursa foto: Soccerway
Mircea Rednic in aer! Ultimul antrenor care a adus titlul in “Groapa” / Sursa foro: Mediafax
Dinamo – campioana Romaniei in 2007 / Sursa foto: GSP

Ca o ironie a sortii: doar Shakira originala a prins grupele Champions League. Columbianca a pus chiar mana pe trofeu de doua ori (2011 si 2015), gratie relatiei amoroase cu Gerard Pique, fundasul Barcelonei!

Ce s-a intamplat in lume, in 2007, dupa ce Dinamo a castigat ultimul titlu in Liga 1?

29 iunie: Primul model iPhone a fost lansat in Statele Unite

2007: Steve Jobs si primul iPhone – un “produs revolutionar si magic, care este literalmente cu cinci ani inaintea oricarui alt telefon mobil” / Sursa: Apple

17 iulie: Trupa Rolling Stones a concertat pe Stadionul “Lia Manoliu” din Bucuresti

21 noiembrie: Romania – Olanda 1-0. Este singura victorie reusita de tricolori in istoria confruntarilor cu batavii. Succesul ne-a asigurat prezenta la Turneul Final Euro 2008, dupa o absenta de opt ani

21 decembrie: Regina Elisabeta a II-a a devenit cel mai in varsta monarh din istoria Marii Britanii, depasind-o pe Regina Victoria, care traise pana la varsta de 81 de ani, 7 luni si 29 de zile.

Stai ca uitasem… Ce nu se intamplase inca in 2007, cand “cainii rosii” au fost ultima data campioni:

  • Cristiano Ronaldo si Lionel Messi nu aveau niciun Balon de Aur! Acum, impreuna, au 11!

Fie vreme buna, fie vreme rea…

Scris de Ultima Faza

Messi a jonglat cu microfonul inaintea sulului de hartie igienica!

INTERZIS CARDIACILOR! Un club de striptease livreaza mancare cu fete topless